Кралят е мъртъв. Да живее кралят.

Кралят е мъртъв. Да живее кралят.

Back in the day телевизията и рекламата са били статуквото. Телевизори е имало в хола, телевизори е имало в кухнята, в банята и тоалетната, в колата, в самолетите. Рекламата е била универсалното решение за всички корпорации, организации и личности. Кралят обаче е мъртъв. При това отдавна. 

С влизането на интернет маркетингът се промени. Маркетингът променя. Маркетингът създава възможности и категорично променя статуквото. Най-вече маркетингът дава свобода на лидерите на общности и лидерите на мнение. 

Днес от маркетинга зависи всичко – кой е президент, кой е идол и дали изпълнителният директор остава или си заминава. 

Маркетингът е бил свързан с рекламата. Днес обаче той е свързан с посланието на историите, които разказва. Маркетингът влияе на пазарите, защото влияе на общностите. 

Рекламите не влияят на хората – лъскави или не, скъпи или не, крещяши или не. Кралят е мъртъв. При това отдавна. 

Никой вече не гледа новите стари идеи. Не гледаме поредното също по идея видео в YouTube. Не четем поредният промоционален имейл. Не посещаваме поредният електронен магазин. Маркетингът не подкрепя подкрепящите статуквото. Маркетингът подкрепя промяната. Маркетингът работи за хората. Рекламата работи за компаниите. Кралят е мъртъв. При това отдавна.

Телевизорите вече са компютри. Времето вече е наше. Графикът зависи от нас, а маркетингът слуша само нашите желания. Маркетьорите разказват истории и вдъхват вяра. Рекламиращите са сковани и изплашени. Маркетингът прави промяна, а рекламата прави ПР. Рекламата … Е мъртва. Да живее маркетингът.